Hierontaa, fysioterapiaa ja liikuntapalveluita sinulle, joka haluat pysyä iskusa arjessa ja vapaalla. Löydät meidät Tampereen Kalevasta.
Hieronta.jpg

HIERONTA & URHEILUHIERONTA

Hieronta ja urheiluhieronta Tampereen Kalevassa

Hieronta sopii loistavasti sinulle, joka kaipaat välitöntä helpotusta olemassa oleviin vaivoihisi ja haluat tuntea olosi kevyemmäksi. Hieronta toimii myös lihashuoltona esimerkiksi aktiivisesti liikuntaa harrastaville. 


Urheiluhieronta tai klassinen hieronta - koulutetut urheiluhierojamme taitavat kummatkin. Ajanvaraus on helppoa nettiajanvaraukessa. Aikoja maanantaista sunnuntaihin!

Hinnasto

30min - 30€
45min - 40€
60min - 50€
75min - 60€
90min - 70€


Hierontaa yksilön tarpeet huomioiden

Monet meistä kärsivät työn ja harrastusten aiheuttamista pienistä ja välillä suuremmistakin vaivoista. Toistuva ja yksipuolinen työ rasittaa kehoamme merkittävästi. Useissa harrastuksissa tapahtuu myös samoja toistuvia liikkeitä, jotka voivat olla haitaksi kehomme hyvinvoinnille. Vaivoja ja tarpeita on monenlaisia jokaisen yksilön elämäntottumuksien mukaan. Kaikille ei sovi samanlainen käsittely, joten me pyrimme selvittämään yhdessä sinun kanssasi, mitkä ovat juuri sinun tarpeesi ja toteutamme käsittelyn sen mukaan.


Mikä on klassisen hierojan ja urheiluhierojan ero?

Urheiluhieroja on käynyt koulutuksen, jossa opetellaan klassisten hierontatekniikoiden lisäksi urheilijan tarpeisiin tärkeät tekniikat. Klassisessa hieronnassa pyritään erityisesti rentouttavaan lopputulokseen kevyemmillä. Urheiluhieronnassa korostuu lihasta voimakkaammin muokkaava käsittelyote, joka voi tuntua hieman voimakkaammalta. Urheiluhieronnassa usein myös käytetään tilanteen mukaan myös erilaisia ravistelu- ja taputtelutekniikoita, joiden tavoite on vauhdittaa palautumista tai valmistaa liikuntasuoritukseen. Hierojamme hallitsevat kummatkin tekniikat ja usein käyttävät niitä lomittain, mutta voit halutessasi pyytää tietynlaista käsittelyä. 

Moverestilla hierontaa tarjoavat koulututetut urheiluhierojat & fysioterapeutit: 

Joni Puhakka

Johannes Peltonen

koulututettu hieroja

Mikko Haikonen

ja fysioterapeutit

Timo Vartiainen

Maija Mustonen


Etkö ole aiemmin käynyt hieronnassa? Usein kysyttyjä kysymyksiä:

Olemme keränneet tähän vastauksia kysymyksiin, jotka usein askarruttavat ihmisiä jotka eivät hieronnassa ole käyneet Jos mikään näistä ei vastannut sinun kysymyksiin, otathan rohkeasti yhteyttä!

Minkälaiset vaatteet hierontaan tullessa?

Mukavat vaatteet. Hieronta tehdään lähes aina paljasta ihoa vasten, joten hierottavan alueen päällysvaatteet riisutaan. Alusvaatteita ei kuitenkaan ole tarpeen riisua. Naisille suosittelemme valitsemaan sellaiset rintaliivit, jotka voi avata takapuolelta selkää hierottaessa.

Sattuuko hieronta?

Hieronnassa ei ole tarkoituksenmukaista aiheuttaa ikävän tuntuista kipua. Usein hieronnan aikana voi tuntua lihaksessa kohtalaisen voimakasta paineentunnetta, jotta tarvittava vaikutus saadaan aikaan. Hieronnan aikana on tärkeää, että pystyy pysymään rentona ja ettei jännitä vastaan. Siksi hierojamme aina kysyvät, miltä käsittely tuntuu ja varmistavat, ettei ikävän tuntuista kipua synny.

Miten pitkä hieronta-aika on sopiva?

  • Koko kehon käsittely -> 90min

  • Yläkroppa tai alakroppa -> 60-75min

  • Tietty ongelma-alue (esimerkiksi niska-hartiaseutu tai jalkojen takaosat) -> 45-60min

  • Pieni ongelma-alue (esimerkiksi niska, pohkeet tai rintalihakset) -> 30min

Onko kipu hieronnan jälkeen normaalia?

Lihakset voivat olla aran tai voimattoman tuntuiset hieronnan jälkeen. Jos taas käsittelyn jälkeen koet terävää, viiltävää tai jomottavaa kipua, se ei ole hyvä merkki ja suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä niin mietitään, miten kivun kanssa kannattaa edetä.


Alkuhaastattelu- ja tutkimus, jonka jälkeen tarpeidesi mukaista käsittelyä

Hieronta voi antaa helpotusta toistuvan ja yksipuolisen työn rasitukseen. Urheilija taas pystyy nopeuttamaan palautumistaan säännöllisellä lihashuollolla. Vaivoja ja tarpeita on monenlaisia jokaisen yksilön elämäntottumuksien mukaan. Kaikille ei sovi samanlainen käsittely, joten selvitämme yhdessä sinun kanssasi, mitkä ovat juuri sinun tarpeesi ja toteutamme käsittelyn sen mukaan. 

Moverestin hierojat taitavat klassisen hieronnan sekä ovat koulutettuja urheiluhierojia. Lisäksi käytämme faskia- ja triggerpistekäsittelyä mikäli sinun kehosi näitä tarvitsee. 

Hierontaa voidaan käyttää muokkaavana käsittelynä, jolloin lihasjännityksiä saadaan vähennettyä. Tähän toimivat esimerkiksi trigger- ja faskiakäsittelyt. Urheiluhieronnan otteet toimivat mm. palauttavana urheiluhierontana esimerkiksi kovan urheilusuorituksen jälkeen. Klassisen hieronnan otteilla saamme rentoutettua käsiteltävää lihasta, koko kehoa ja sitä kautta myös mieltä. 


Alaselkä tai hartiat jumissa? Kireät takareidet tai pohkeet?

Jokainen autonratissa tai toimistossa istunut tietää, mitä se tekee hartioille. Jumi on kova ja joskus tuloksena voi olla jopa päänsärky tai huimaus. Jos tilanne on kertaluontoinen, hieronta voi antaa tilanteeseen helpotuksen. Jos taas ongelma on kestänyt pitkään, parempi vaihtoehto voi olla fysioterapia. Fysioterapiassa etsitään syy, miksi kyseinen ongelma pysyy tai toistuu, jotta voidaan saada pysyviä tuloksia ongelman ratkaisemisessa.


Hierontaan helposti Tampereen Kalevassa - vaikka kauppareissun yhteydessä

Sijaitsemme Kalevassa osoitteessa Rieväkatu 2. Olemme katutasossa ja ikkunamme osoittavat kohti Kalevan Prismaa, joka on noin 200 metrin päässä. Voit siis näppärästi käydä huoltamassa itseäsi ennen- tai jälkeen kauppareissun, tai tarjota läheiselle hierontakerran samalla kun itse käyt hoitamassa viikon ostokset. Varaa aika netissä tai puhelimitse!

Kalevan suuret raitiovautietyömaat vaikuttavat jonkin verran Kalevassa liikkumiseen, joten suosittelemme kiertämään Sammonkadun ja saapumaan Sarvijaakonkatua pitkin tai Hervannan valtaväylän suunnasta.


Hieronnan hyödyt - vetreämpiä lihaksia ja keveämpää mieltä

  • Tunnet olosi vapautuneemmaksi, koska lihasjännitykset vähenevät

  • Olet iloisempi ja energisempi, koska hieronnan avulla aineenvaihdunta ja verenkierto vilkastuvat, joka auttaa särkyjen lieventymiseen

  • Saat itsellesi omaa aikaa rentoutua


Hieronta ja venyttely - onko niillä samat vaikutukset?

Hieronnalla on samantapaisia vaikutuksia kuin venyttelyllä: se kiihdyttää hierottavan alueen aineenvaihduntaa ja venyttää kudoksia minkä seurauksena lihas usein rentoutuu ja kipu vähenee. Venyttelyä se ei kuitenkaan korvaa, koska hieronnan aikana lihas ei ole niin pitkää aikaa venyneessä tilassa kuin venytellessä. Hieronta ei lisää liikkuvuutta toisin kuin järkevästi toteutettu liikkuvuusharjoittelu (johon venyttely kuuluu osana), mutta voi antaa edellytykset tehokkaan liikkuvuusharjoittelun tekemiseen.


Auttaako hieronta kipuun?

Tyypillisiä kiputilanteita joissa tulee mieleen hakeutua hierontaan, ovat esimerkiksi:

- Selkäkipu
- Niskakipu
- Päänsärky
- Penikkaongelmat (säären etuosa)

Onko hieronta sitten oikea hoitomuoto näihin tilanteisiin? Riippuu tilanteesta.  Jos kipu on tullut äkillisesti esimerkiksi kaatuessa tai törmäystilanteessa  suosittelemme hakeutumaan lääkärille tai fysioterapeutille. Jos taas kipu on tullut pikkuhiljaa esimerkiksi pitkäkestoisen istumatyöskentelyn, kovan urheilusuorituksen tai intensiivisen treenijakson jälkeen, voi hieronta olla oikea vaihtoehto.

Jos on epäilys, että kudokset ovat vaurioituneet, ei hieronta tällaista tilannetta korjaa. Myöskään se ei auta tilanteisiin, joissa kehon dysfunktio eli epäoptimaalinen tapa suorittaa liikettä pitää kipua yllä. Jos taas kyse on tilanteesta, jossa pehmytkudos (eli lihakset ja jänteet) on väliaikaisesti ylirasittunut, voi hieronta olla juuri oikea apu.


Mikä on hierojan ja fysioterapeutin ero?

Monella on käsitys, että hieronta on suuressa roolissa fysioterapiassa. Näin ei kuitenkaan useimmissa tapauksissa ole.

Fysioterapeutin päätehtävä on selvittää, mikä vaivan syy on ja miten kehon liikkumistapaa ja siihen kohdistuvaa rasitusta tulisi muokata, jotta vaivan kanssa pärjäisi paremmin tai siitä pääsisi eroon. Fysioterapeutin työ on melkoista salapoliisityötä: fysioterapiassa tutkitaan, testataan ja arvioidaan asiakkaan liikkumistapaa. Lisäksi ohjataan erilaisia harjoitteita ja annetaan neuvoja, miten vaiva tulisi ottaa arjessa huomioon. Fysioterapeutti saattaa käyttää myös samantapaisia käsittelytekniikoita,  joita hieronnassa käytetään, jos kokee hoidon kannalta tarpeelliseksi vaikuttaa kudosten aineenvaihduntaan tai hermostoon.

Hieronnassa keskitytään saamaan nopea vaikutus haluttuun kehonosaan ja se sopii esimerkiksi tilanteisiin, joissa kudosten aineenvaihdunta on rajoittunut esimerkiksi ylirasituksen vuoksi tai tilanteisin jossa tietyn alueen kipua halutaan nopeasti lievittää. Hieronnalla voidaan kiihdyttää aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia ja vähentää kipua.


Millä etuseteleillä voit maksaa hieronnan Moverestilla?

Meillä voit maksaa käteisen ja kortin lisäksi seuraavilla etuseteleillä:

Smartum Hierontasaldo

HyvinvointiPassi