FAQ

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Jos et löydä vastausta, ota epäröimättä yhteyttä! Nopeiten tavoitat molemmat toimipisteet WhatsAppilla ja sähköpostitse:

WhatsAppaa tästä meille (050 551 6541) tai lähetä sähköpostia osoitteeseen info@moverest.fi

Lähetteet ja kelakorvaus

Vamman tai vaivan sattuessa lääkäri voi myöntää lähetteen fysioterapiaan. Kela-korvaus fysioterapiasta on poistunut 1.1.2023 alkaen, joten hinnan kannalta ei ole merkitystä, tuotko lähetteen mukanasi vai et. Lähete voi kuitenkin antaa hyödyllistä tietoa lääkärin näkemyksestä vaivan hoidon suhteen.

Voit tulla fysioterapiaan lähetteellä tai ilman. Fysioterapian Kela-korvaus on poistunut 1.1.2023.

 

Lähetettä ei voi käyttää suoraan hierontapalveluun. Lähetteellä on aina mainittuna lääkärin diagnoosi sekä fysioterapian tavoitteet, joiden puitteissa fysioterapia suunnitellaan. Fysioterapian yhtenä hoitomuotona voidaan käyttää manuaalisia käsittelytekniikoita ja myös hierontaa, mutta fysioterapiaan liittyy aina myös muita elementtejä, kuten harjoittelua.

Lähetteellä voit hakea korvausta omasta vakuutuskassasta, jolloin oma osuus maksusta pienenee huomattavasti.

Maksusitoumukset ja niiden käyttäminen

Fysioterapiaan voi saada myös maksusitoumuksen, jolloin maksajana toimii vakuutusyhtiö tai esimerkiksi työterveys. Pyynnön maksusitoumuksesta vakuutusyhtiölle tekee lääkäri. Muista siis mainita vakuutuksesta lääkärikäynnin yhteydessä. Maksusitoumus on sopimus maksusitoumuksen myöntäjän, kuten vakuutusyhtiön, ja hoitolaitoksen välillä fysioterapiasarjan korvaamisesta. Maksusitoumuksen avulla voit saada korvauspäätöksen etukäteen, jolloin hoitolaitos laskuttaa toimenpiteen suoraan vakuutusyhtiöltä. Tällöin sinun ei tarvitse olla huolissasi kulujen korvattavuudesta, eikä maksaa toimenpidettä itse, vaan hoitolaitos laskuttaa suoraan maksusitoumuksen myöntäjää. Toimita maksusitoumus ja siihen liittyvät paperit fysioterapeutillesi ensimmäisen fysioterapiakäynnin yhteydessä. Tämän jälkeen hoidamme kaiken puolestasi ja sinun tarvitsee vain käydä hoitamassa itsesi kuntoon. Moverest on osa Oma Fysio-verkostoa ja meillä on sopimukset suurimpien ja yleisimpien vakuutusyhtiöiden kanssa.

Voit itse valita minne haluat mennä fysioterapiaan. Tervetuloa siis meille fysioterapiaan maksusitoumuksella.

Henkilöstöedut ja niiden käyttäminen

Meillä maksuvälineenä käyvät Smartum, ePassi ja Edenred. Maksu suoritetaan käynnin yhteydessä mobiilisovelluksella. Meillä voit käyttää liikuntaan sekä hierontaan ja/tai fysioterapiaan tarkoitettuja etuja. Tutustuthan huolellisesti työnantajasi antamiin ohjeisiin henkilöstöedun käyttämisestä.

Kaikki henkilöstöedut ovat työnantajan tarjoamia henkilökohtaisia etuja, joten niillä ei voi ostaa esim. lahjakortteja muille tai maksaa palvelua toisen puolesta. Sen sijaan henkilöstöedulla voi ostaa saldokortin itselleen joko käyntisi yhteydessä toimipisteellämme tai verkkokaupasta.

Meillä on mahdollista maksaa hierontaa Smartumilla, ePassilla, Eazybreakilla ja Edenredillä riippuen onko työnantaja määrittänyt hieronnan osaksi myönnettyjä palveluita. Lue lisää alta:

 • Smartum
  Mikäli hieronta on mahdollinen, löydät sen nimellä hierontaetu/hierontasaldo. Maksamiseen käytetään pääasiassa Smartum Pay-sovellusta. Henkilökuntamme auttaa tarvittaessa maksutilanteessa.
 • ePassi
  Hieronta löytyy ePassilla Hyvinvointikategorian alta. Hyvinvointi voi olla itsenäinen osa tai osana Flex-palvelupakettia. Maksu tapahtuu kassalla joko ePassin sovellusta käyttämällä tai ilmoittamalla ePassiin liitetyn puhelinnumeron, jolloin hierojamme suorittaa veloituksen.
 • Edenred
  Edenredin hierontaetu toimii MyEdenred-sovelluksen kautta. Varmistathan, että työnantajasi on solminut sopimuksen käyttöpaikkojemme kanssa. Kysy lisätietoa etusi käyttöpaikoista yrityksesi henkilöstöasioista vastaavalta henkilöltä.

 • Smartum
  Smartumin hierontasaldoa voi käyttää myös fysioterapiaan, mikäli fysioterapia on mainittu yrityksesi työterveyshuoltoa koskevassa sopimuksessa. Kysy lisää työnantajaltasi.
 • ePassi
  Hyvinvointiedulla voi maksaa fysioterapiaa, jos työnantajasi ei ole rajoittanut hyvinvointipalvelun käyttöä tiettyihin palveluihin. Näet palvelutarjonnan ePassi-tililtäsi.
 • Edenred
  Jos yritys on maininnut työterveyssopimuksessaan fysioterapian kuuluvan työterveyspakettiin, Edenred Hieronta -etua voi käyttää myös fysioterapiapalveluiden maksamiseen. Tässä tapauksessa yrityksen tulee valita fysioterapia edun piiriin työnantajaportaalissa Edenred Hieronta -edun yhteydessä.

Moverestilta voit ostaa myös liikuntapalveluita, kuten personal trainingiä ja harjoitusohjelmia. Näihin käyvät Smartumin liikuntasaldo tai liikunta- ja kulttuurisaldo, ePassin Sporttipassi ja Edenredin Virike. Liikuntaetujen käyttö ei vaadi erillistä sopimusta työnantajan ja Moverestin välillä.

Liikuntaedulla voit myös ostaa itsellesi verkkokaupasta saldokortin (liikuntaetu).

Vakuutuskassat ja käytännöt

Sairauskassat jaetaan työpaikkakassoihin ja täydennyskassoihin. Kaikki ovat yleiseltä nimeltään vakuutuskassoja ja toimivat vakuutuskassalain (VKL) alla ja myöntävät pääasiallisesti korvausta sairauden vian tai vamman johdosta. Kassojen jäsenyys on vapaaehtoista ja jäsenmaksu peritään suoraan palkasta.

Vakuutuskassat eli sairauskassat korvaavat sairausvakuutuslain alaisia tarpeellisia sairauden hoidon aiheuttamia kustannuksia. Moverestin palveluista korvausta voit saada fysioterapiasta, jos sinulla on lääkärin lähete (tutkimus- ja hoitomääräys fysioterapiaan: SV3FM). Pirkanmaan alueella myös hieronnasta voit hakea korvauksia ainakin Tampereen Kaupunkikonsernin Vakuutuskassasta ja Lokomon sairauskassasta.

Maksettavat etuudet ilmenevät kunkin kassan säännöistä. Sairauskassojen maksamat lisäetuudet ja niiden taso vaihtelee. Joissakin kassoissa jäsenelle aiheutuvat sairauskulut saatetaan korvata lähes täysimääräisinä, toisissa on jäsenille jätetty jonkinasteisia omavastuuosuuksia. Korvattavien kustannusten määrä liikkuu välillä 50-80% palvelun hinnasta.

Yleismpiä vakuutuskassoja Tampereen alueella:

Useimmissa tapauksissa sairauskassasta haetaan korvausta jälkikäteen esim. hoitosarjan päätyttyä. Asiakas maksaa käyntinsä Moverestilla ja toimittaa kuitit vakuutuskassalle, jonka jälkeen kassa maksaa osuutensa asiakkaalle kuitteja vastaan. Monet vakuutuskassoista toimivat nykyään sähköisen korvauspalvelun kautta, joten paperisia kuitteja ei tarvitse pyöritellä. Saat meiltä tarvittavat tositteet pdf-muodossa sähköpostiin. Jos tiedät, että olet hakemassa korvauksia vakuutuskassasta, ilmoita tästä Moverestin työntekijälle ennen maksutapahtumaa. Voit kirjoittaa asian esimerkiksi ajanvarauksen lisätietoihin. Näin varmistamme, että kuittiin lisätään kaikki vakuutuskassojen vaatimat tiedot korvauksen maksamista varten.

Alennukset, lahjakortit ja arvokortit

Kevätkortti 3x on kolmen kerran hierontasarjakortti, jolla saat 5€ alennusta per hieronta! Kyseessä on kampanja ja kortti on myynnissä vain 1.2.-31.3.2023.

Huom! Kortti on tavallisesta poiketen voimassa 3kk ostohetkestä.

Voit ostaa kortin käyntisi yhteydessä kassalla tai verkkokaupastamme, jolloin saat kortin heti sähköpostiisi.

Opiskelija-alennus: voimassa olevalla opiskelijakortilla -5€ kaikista hieronnoista, fysioterapioista, osteopatiasta, ja dry needlingistä, joiden alkamisajankohta on arkipäivänä klo 13:45 tai aiemmin. Ei voi yhdistää muihin alennuksiin. Opiskelija-alennus ei ole käytettävissä personal trainingiin tai tuotteisiin.

Moverestin lahjakortti

Voit ostaa lahjakortin mihin tahansa palveluumme verkkokaupasta tai toimipisteiltämme.

Lahjakortti on voimassa 12kk ostopäivästä (pois lukien kampanjalahjakortit, joiden voimassaoloaika voi olla lyhyempi). Lahjakortti ei ole henkilökohtainen, vaan sitä voi käyttää kuka tahansa (pois lukien henkilöstöedulla ostettu lahjakortti).

Lahjakortti käytetään esittämällä kortti sähköisessä tai fyysisessä muodossa käynnin yhteydessä.

Elämyslahjojen ja Kokemuskaupan lahjakortit

Mikäli sinulla on Elämyslahjojen tai Kokemuskaupan lahjakortti Moverestin palveluihin, voit varata normaalisti ajan ja maksaa lahjakortilla käyntisi yhteydessä.

Saldokortti on kortti, jolle voi ladata haluamansa määrän arvoa. Jos saldokortti on ostettu henkilöstöedulla, se on henkilökohtainen.

Saldokortin voit ostaa joko toimipisteillämme käydessäsi tai verkkokaupasta. Huom. verkkokaupassa voit ostaa suoraan Epassin ja Smartumiin eduilla

Saldokortti on voimassa 12kk ostopäivästä.

Säännöllisesti hieronnassa käyvälle tai ”hierontakuurin” ottavalle järkevä ratkaisu on viiden kerran sarjakortti. Viiden käynnin sarjakortilla hieronta on 5€/käynti edullisempaa. Sarjakortin voi ostaa näihin palveluihin:

 • Hieronta / Urheiluhieronta / Raskaushieronta
 • Purentalihashieronta
 • Hieronta sis. dry needling

Sarjakortin voit ostaa itsellesi käyntisi yhteydessä tai lahjakorttina verkkokaupasta. Sarjakortti on voimassa 12kk ostopäivästä.

Kortti on henkilökohtainen ainoastaan, jos se on maksettu henkilöstöedulla (Epassi, Smartum, Eazybreak tai Edenred).

Muussa tapauksessa korttia voi käyttää kuka tahansa.

Ikävä kyllä vanhentunutta korttia ei voi käyttää. Mikäli kortti on vanhentumassa, voit varata ajan voimassaolon jälkeiselle ajalle ja pyytää, että veloitamme käynnin kortilta etukäteen kortin voimassaoloaikana. Lähetäthän tässä tapauksessa sähköpostia osoitteeseen info@moverest.fi ennen kuin kortti vanhentuu.

Huom! Arvokortti ja saldokortti ovat eri tuotteet. Arvokortti on 30.11.2022 poistunut kanta-asiakaskortti, joka oikeuttaa edullisempaan hierontahinnastoon. Saldokortti on kortti, jolle voi ladata arvoa. Saldokorttia käyttäessä se toimii maksuvälineenä ja sitä käyttäessä pätee kulloinkin voimassa oleva normaalihinnasto.

Mikä arvokortti?

Arvokortti on minimissään 120€ henkilökohtainen kanta-asiakaskortti, jolle ladataan arvoa. Voit käyttää arvokortilla mitä tahansa Moverestin palveluita. Kun käytät Moverestin palveluita, arvokortilta vähennetään palvelun arvo. Arvokortti toimii myös ”hierontasarjakorttina”, eli pääset sillä hierontaan edullisemmin! Arvokortti on voimassa 12 kuukautta ostopäivästä.

Arvokortilla maksaessa olet oikeutettu näihin hintoihin:

Hieronta/urheiluhieronta 30min – 35€
Hieronta/urheiluhieronta 45min – 40€
Hieronta/urheiluhieronta 60min – 50€
Hieronta/urheiluhieronta 75min – 60€
Hieronta/urheiluhieronta 90min – 70€
Purentalihashieronta 45min – 50€
Purentalihashieronta 60min – 60€
Purentalihashieronta 75min – 70€
Purentalihashieronta 90min – 80€
Hieronta/urheiluhieronta + dry needling 30min – 40€
Hieronta/urheiluhieronta + dry needling 45min – 45€
Hieronta/urheiluhieronta + dry needling 60min – 55€
Hieronta/urheiluhieronta + dry needling 75min – 65€
Hieronta/urheiluhieronta + dry needling 90min – 75€

Muiden palveluiden osalta pätee kulloinkin voimassa oleva normaali hinnasto.

 

Mitä jos arvokortilla ei ole riittävästi arvoa palvelun maksamiseen?

Olet oikeutettu arvokorttihinnastoon, vaikka kortilla olisi vain 1€ arvoa. Jos arvo ei riitä palvelun maksemiseen, voit maksaa erotuksen jollain muulla maksutavalla.

 

HUOM! Arvokortti on poistunut tuotevalikoimasta 30.11.2022.

Peruutusmaksu ja käytännöt

Ajan peruuttaminen ja siirtäminen on maksutonta yli 24h ennen varattua aikaa. Alle 24h ennen aikaa perutusta ajasta tai peruuttamattomasta ajasta veloitamme 30€ maksun.

Näin perut tai siirrät ajan yli 24h ennen varattua aikaa:

Jokaisesta varauksesta lähetämme automaattisen varausvahvistuksen. Avaa varausvahvistus ja klikkaa ”Näytä varaus” -linkkiä.

Jos joudut perumaan tai siirtämään ajan alle 24h ennen varattua aikaa:

Ensisijainen vaihtoehto on lähettää meille viesti WhatsAppissa (klikkaa tästä). Mikäli et käytä WhatsAppia, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen info@moverest.fi.

Hieronta

Mukavat vaatteet. Hieronta tehdään lähes aina paljasta ihoa vasten, joten hierottavan alueen päällysvaatteet riisutaan. Alusvaatteita ei kuitenkaan ole tarpeen riisua. Naisille suosittelemme valitsemaan sellaiset rintaliivit, jotka voi avata takapuolelta selkää hierottaessa.

 

Hieronnassa ei ole tarkoituksenmukaista aiheuttaa ikävän tuntuista kipua. Usein hieronnan aikana voi tuntua lihaksessa kohtalaisen voimakasta paineentunnetta, jotta tarvittava vaikutus saadaan aikaan. Hieronnan aikana on tärkeää, että pystyy pysymään rentona ja ettei jännitä vastaan. Siksi hierojamme aina kysyvät, miltä käsittely tuntuu ja varmistavat, ettei ikävän tuntuista kipua synny.

Sopiva hieronta-aika on tapauskohtaista ja joskus voi olla tarpeen käyttää tavallista enemmän aikaa jonkin alueen käsittelyyn. Tyypillisesti sopiva aika on:

 • 30min – pieni alue, esimerkiksi pohkeet, niska tai kyynärvarret.
 • 45min – keskisuuri alue, esimerkiksi niska-hartiaseutu, suurin osa selästä tai jalkojen takaosat.
 • 60min – Noin puolet kropasta, esimerkiksi jalat molemmin puolin tai selkä + niska-hartiaseutu
 • 75min – Noin puolet kropasta perusteellisesti tai lähes koko kroppa nopeahkolla tahdilla
 • 90min – Koko kroppa nopeahkolla tahdilla tai suurin osa kropasta perusteellisesti.

Lihakset voivat olla aran tai voimattoman tuntuiset hieronnan jälkeen. Jos taas käsittelyn jälkeen koet terävää, viiltävää tai jomottavaa kipua, se ei ole hyvä merkki ja suosittelemme ottamaan meihin yhteyttä niin mietitään, miten kivun kanssa kannattaa edetä.

Monella on käsitys, että hieronta on suuressa roolissa fysioterapiassa. Näin ei kuitenkaan useimmissa tapauksissa ole.

Fysioterapeutin päätehtävä on selvittää, mikä vaivan syy on ja miten kehon liikkumistapaa ja siihen kohdistuvaa rasitusta tulisi muokata, jotta vaivan kanssa pärjäisi paremmin tai siitä pääsisi eroon. Fysioterapeutin työ on melkoista salapoliisityötä: fysioterapiassa tutkitaan, testataan ja arvioidaan asiakkaan liikkumistapaa. Lisäksi ohjataan erilaisia harjoitteita ja annetaan neuvoja, miten vaiva tulisi ottaa arjessa huomioon. Fysioterapeutti saattaa käyttää myös samantapaisia käsittelytekniikoita, joita hieronnassa käytetään, jos kokee hoidon kannalta tarpeelliseksi vaikuttaa kudosten aineenvaihduntaan tai hermostoon.

Hieronnassa keskitytään saamaan nopea vaikutus haluttuun kehonosaan ja se sopii esimerkiksi tilanteisiin, joissa kudosten aineenvaihdunta on rajoittunut esimerkiksi ylirasituksen vuoksi tai tilanteisin jossa tietyn alueen kipua halutaan nopeasti lievittää. Hieronnalla voidaan kiihdyttää aineenvaihduntaa, rentouttaa lihaksia ja vähentää kipua.

Varaa aika

Nopea ja helppo nettiajanvaraus – katso vapaat ajat haluamallesi työntekijälle ja toimipisteelle

Siirry ajanvaraukseen

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Verkkokaupassa monipuoliset maksutavat