Osteopatia Tampere

Osteopatia Tampere – Kaleva ja keskusta

Osteopaatin apua saat Tampereella Kalevan ja keskustan toimipisteillä. Osteopatialla voidaan helpottaa erilaisia tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja ja liikerajoituksia, sekä rauhoittaa ja rentouttaa kehoa ja hermostoa. Asiakkaan tilanne kartoitetaan ja hoitosuunnitelma tehdään yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja tavoitteiden mukaisesti.

Osteopatiasta on apua esim. akuuteissa vaivoissa, leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa ja kroonisissa kiputiloissa. Myös erilaisia toiminnallisia vaivoja voidaan hoitaa osteopatian avulla. Osteopatia on lempeää ja miellyttävää käsittelyä keholle ja sen vuoksi osteopatia sopii kaikille kunnosta ja iästä riippumatta.

Osteopatiassa käytetään manuaalisia eli käsin tehtäviä tekniikoita, kuten pehmytkudoskäsittelyä, nivelten mobilisointia ja manipulointia.

Osteopatian lisäksi meiltä myös fysioterapia ja äitiysfysioterapia.

Osteopatiassa ihminen nähdään kokonaisuutena, johon vaikuttaa kehossa ja mielessä tapahtuvat muutokset. Osteopatia on manuaalista eli käsin tapahtuvaa asiakkaan tutkimista ja hoitamista. Osteopatiassa pyritään tutkimaan erilaisia kehon toimintahäiriöitä ja kiputiloja, hoitamaan oireita, selvittämään niiden syy, sekä hoitamaan niitä. Osteopaatti käsittelee pääasiassa lihaksia, niveliä ja sidekudoksia, jolloin hän pystyy vaikuttamaan kehon toimintaan monipuolisesti.

Hinnasto

 • 75min (ensikäynti) - 75€
 • 60min (jatkokäynti) - 75€

Meillä käy henkilöstöedut

Huomioithan, että hierontaa, fysioterapiaa ja osteopatiaa ei voi maksaa liikuntaedulla, vaan tarvitset hyvinvointi- tai hierontaetua.
Lue lisää henkilöstöeduista täältä.

Epassi palveluntarjoaja Tampere
S-pirkanmaa osuuskauppa hierontaetu ja fysioterapiaetu Tampere
Smartum palveluntarjoaja Tampere
Edenred palveluntarjoaja Tampere

Osteopatiaa tarjoaa keskustan ja Kalevan pisteellä:

Nopea nettiajanvaraus

Katso tästä Jensin vapaat ajat keskustaan ja Kalevaan.

Varaa aika osteopatiaan

Mitä on osteopatia?

Osteopaatti käyttää työssään tuki- ja liikuntaelimistön anatomian ja fysiologian tarkkaa tuntemusta, ollen kehon rakenteen ja toiminnan asiantuntija. Osteopaatti on nimikesuojattu ammattinimike, ja sitä on oikeutettu käyttämään henkilöt, jotka ovat suorittaneet vaaditun osteopatian tutkinnon. Suomessa on noin 530 osteopaattia.

Osteopatiassa on tarkoituksena selvittää mistä asiakkaan oire tai vaiva johtuu ja hoitaa niitä aiheuttavaa kudosta monilla erilaisilla osteopaattisilla tekniikoilla. Yleisimpiä käytetyitä tekniikoita ovat:

 • manipulaatiot (vaikutetaan nivelen liikkeisiin)
 • pehmytkudostekniikat (vaikutetaan lihaksiin, nivelsiteisiin ja lihaskalvoihin)
 • kraniaalitekniikat (vaikutetaan kehon nestekiertoon)
 • viskeraalitekniikat (vaikutetaan sisäelinten liikkeisiin)

Osteopaattisen hoidon tavoitteena on saada asiakkaan keho toimimaan mahdollisimman luonnollisesti, jolloin kehon itsesäätelymekanismi pääsee parantamaan itseään. Hoidoissa ei pakoteta kehoa toimimaan itseään vastaan, jolloin käsittely ja hoito on asiakkaalle mahdollisimman kivutonta, lempeää ja miellyttävää. Osteopaattinen hoito voi keskittyä joko yhteen tiettyyn oireeseen tai sitten kokonaisvaltaisesti koko kehon hyvinvointiin.

Kenelle osteopatia sopii?

Osteopatia sopii kaikille vauvasta vaariin ja se on turvallista jokaiselle. Osteopatiassa tutkitaan kehoa ja sen toimintaa tarkasti ja selvitetään, miten se toimii. Osteopatiassa huomioidaan koko kehon hyvinvointi ja pyritään parantamaan kehoa yleisesti käyttämällä erilaisia pehmytkudoskäsittelyjä ja manipulaatioita. Hoito suunnitellaan aina yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja kunnon mukaan.

Mitä käynnillä tehdään?

Ensimmäisellä käynnillä yleensä tehdään laaja ja kattava haastattelu tulosyystä. Tämän jälkeen ongelma-aluetta tutkitaan erilaisilla testeillä, selvitetään minkälaisesta ongelmasta on kyse ja lähdetään hoitamaan kyseistä aluetta. Jatkokäynnit koostuvat testaamisesta ja erilaisista hoidoista.

Käynnillä tutkimukset tehdään yleensä alusvaatteet päällä, jotta nähdään iho ja selkärangan liikkeet selvästi. Myös ihonmyötäinen vaatetus on sopiva hoidon ja tutkimisen onnistumiseksi.

Tyypillisiä vaivoja joihin osteopatia voi auttaa ovat muun muassa:

 • päänsärky ja migreeni
 • niska-hartiaseudun kivut ja liikerajoitukset
 • selkävaivat
 • lantion alueen ongelmat
 • polvivaivat
 • hengitykseen liittyvät ongelmat
 • hermoston ylivirittyneisyys ja stressi
 • ruoansulatusvaivat
 • liikerajoitukset ja jäykkyydet

Osteopaattinen hoito on tehokasta ja suositeltavaa myös kroonisiin kiputiloihin. Hoito suunnitellaan aina asiakkaan sen hetkisen voinnin mukaan, eikä hoitoja pusketa väkisin läpi, vaan kehoa kuunnellaan ja sen kanssa toimitaan yhteistyössä. Osteopaattiset manipulaatiotekniikat ovat myös hyvin tehokas lääkkeetön kivunhoitomuoto.

Osteopaatin vastaanotolle voi hakeutua akuuteissa vaivoissa ja kroonisissa ongelmissa, sekä myös pelkästään kehon hyvinvointia edistääkseen ja hoidon ylläpitona kun vaiva on saatu hoidettua.

Varaa aika

Nopea ja helppo nettiajanvaraus – katso vapaat ajat haluamallesi työntekijälle ja toimipisteelle

Siirry ajanvaraukseen

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Verkkokaupassa monipuoliset maksutavat