faskiamanipulaatio-faskiakäsittely

Faskiamanipulaatio Tampere

Faskiamanipulaatio Tampere – kokonaisvaltaista ongelmanratkaisua

Faskiakäsittelyllä voidaan hoitaa monipuolisesti kehon erilaisia ongelmia ulottuen äkillisemmistä kiputiloista jopa vuosikymmenten takaisiin vaivoihin ja ongelmiin. Faskiajärjestelmän vaivat kehittyvät yleensä hitaasti vuosien aikana ja faskiamanipulaatio on oikea palvelu, jos taustalla on esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimistön aikaisempia vaivoja, kuten esimerkiksi leikkauksia, murtumia tai kovia iskuja. Joissakin tapauksissa oireena ei välttämättä ole kipu vaan tunne voi olla esimerkiksi kokonaisvaltaisempi kireys tai poikkeavat tuntoaistimukset.

Akuutin vaivan, kuten nilkan tai polven venähdyksen hoitoon osuvimmat palvelumme ovat fysioterapia ja osteopatia. Jos taas kaipaat rentouttavaa käsittelyä ja rauhoittumista, niin palveluistamme parhaiten näihin soveltuvat hierontaurheiluhieronta ja raskaushieronta. Tutustu kaikkiin Moverestin palveluihin täältä.

Faskiamanipulaatio on ollut kohdallani huomattavasti vaikuttavampaa kuin muut hoitomuodot. Monta vuotta riesana olleet päänsäryt on saatu kuriin ja elämänlaatuni arjessa on parantunut selvästi.

Lotta, 35

Faskiamanipulaation hinnasto

 • 75min (ensikäynti) - 80€
 • 60min - 69€
 • 45min - 59€
 • 5x-sarjakortilla - 5€ alennus normaalihinnasta

Meillä käy henkilöstöedut

Huomioithan, että hierontaa, fysioterapiaa ja osteopatiaa ei voi maksaa liikuntaedulla, vaan tarvitset hyvinvointi- tai hierontaetua.
Lue lisää henkilöstöeduista täältä.

Epassi palveluntarjoaja Tampere
S-pirkanmaa osuuskauppa hierontaetu ja fysioterapiaetu Tampere
Smartum palveluntarjoaja Tampere
Edenred palveluntarjoaja Tampere

Faskiamanipulaation erikoisosaaja Kalevassa

Varaa aika faskiamanipulaation ensikäynnille

Faskiamanipulaation erikoisosaaja Timo Vartiainen ottaa vastaan Kalevan toimipisteellä.

Faskiamanipulaatio Tampereen Kalevassa

Mitä faskiamanipulaatio on?

Faskiajärjestelmällä tarkoitetaan koko kehon kattavaa kalvorakennejärjestelmää, jolla on keskeinen merkitys ihmisen liikkumisessa, asennon hallinnassa, liikekontrollissa ja voimien välityksessä. Faskioiden hoidossa keskitytään pääosin lihaksia ympäröivän syvän faskian liikkeen normalisointiin ja pyritään palauttamaan kudosten mukautuvuus sekä niiden normaalit liikelaajuudet.

Faskiamanipulaatiosta on hyötyä esimerkiksi:

 • Tuki- ja liikuntaelinten ongelmissa ja vaivoissa
 • Pitkittyneiden vaivojen hoidossa, joissa vaiva ei tunnu paranevan ns. ”normaalissa” ajassa
 • Vammojen ja leikkausten jälkitilat mukaanlukien vanhat, jo vuosikymmenien takaiset tapahtumat
 • Kiputilat ja vaivat, joita on tutkittu ja hoidettu, mutta selittävää syytä ja/tai helpotusta ei lukuisista tutkimuksista ja hoidoista huolimatta ole saatu
 • Eri puolella kehoa ilman selvää syy-yhteyttä esiintyvät aaltoilevat ja voimistuvat/katoavat kiputilat

Onko faskiakäsittely hierontaa?

Lyhyesti sanottuna ei. Faskiamanipulaatio ja hieronta ovat eri asioita ja niissä vaikutetaan eri kudoksiin. Hieronnalla pyritään muokkaamaan lihaskudosta mekaanisesti ja tämän johdosta mm. alueen verenkierto vilkastuu. Faskiakäsittely on itse asiassa hierontaa pinnallisempaa käsittelyä, jossa käsittelyn kohteena ovat lihasrungon päällä sijaitsevan syvän faskian eri kerrokset tai vielä pinnallisemmin heti ihon ja ihonalaisen rasvakudoksen alla pinnallinen faskia oireista ja vaivasta riippuen.

Mitä faskiahoidossa tapahtuu?

Faskiamanipulaation ensikäynnillä haastatellaan ensin asiakasta ja luodaan tarkka kuva nykyisistä vaivoista sekä vaivahistoriasta. Faskiamanipulaation lähestymiskulma on aina kokonaisvaltainen ja huomioon otetaan kaikki merkittävät sairaudet, vaivat, murtumat ja leikkaukset mukaan lukien jo parantuneet vaivat sekä ongelmat, koska myös ne vaikuttavat hoidon suunniteluun ja etenemiseen. Haastattelun jälkeen toteutettavilla liiketesteillä saadaan selville mitkä alueet toimivat poikkeavasti. Yhdessä haastattelun ja testien perusteella tehdään hoitosuunnitelma hoidettavista alueista.

Alueiden hoitaminen tapahtuu manuaalisesti useimmiten kyynärvartta tai rystysiä käyttämällä. Moverestilla emme käytä faskiarautoja tai muita välineitä. Käsittely voi tuntua paikoin hieman kivuliaalta tai epämiellyttävältä. Tarkoitus on kuitenkin käsitellä asiakkaan tuntemuksia kuunnellen ja osaava terapeutti pystyy toteuttamaan hoidon ilman suurempaa kipua.

Hoidon jälkeen hoidetuilla alueilla tuntuu kosketusarkuutta muutaman päivän ajan ja tämä on normaalin paranemisprosessin vaikutusta. Oireiden lievitystä saadaan usein jo 1-2 hoitokerran jälkeen, mutta lopullinen hoitotulos ja kertojen määrä on aina yksillöllinen ja riippuu siitä kuinka paljon vammahistoriaa asiakkaalla on taustalla. Näiden syiden vuoksi etukäteisarviota on vaikea antaa.

Hoidon jälkeen on suositeltavaa pitää taukoa raskaasta tai koordinaatiota vaativasta liikunnasta muutamia päiviä. Kilpaurheilua ei suositella noin viikkoon. Kevyt ja palauttava liikunta faskiakäsittelyn jälkeen taas on jopa toivottua ja suositeltavaa. Huomioithan nämä asiat aikaa varatessa.

Miten valmistaudun faskiakäsittelyyn?

Historialla on merkitystä vaivojen kehittymisessä sekä hoitosuunnitelman tekemisessä, joten jo ennen vastaanotolle saapumista voi laittaa seuraavia asioita ylös:

 • Mitä tuntemuksia on tällä hetkellä? Kivun paikka, laatu, vaihteleeko ajankohta yms. Kerro kaikki oireet, vaikka joku oire ei tuntuisi tärkeältä.
 • Mitä kipuja tai vaivoja on ollut aiemmin? Esim. pidempään kestäneitä, mutta nyt oireettomia vaivoja.
 • Leikkaushoidot, mitä ja milloin tehty?
 • Murtumat, mikä paikka, milloin sattunut?
 • Tapaturmat, mukaanlukien kovemmat iskut, aivotärähdykset, sijoiltaanmenot, venähdykset, lihasrepeämät jne. Vuosi?
 • Sisäelinten oireet ja sairaudet sekä muut tuntemukset, kuten närästys, palan tunne kurkussa, kilpirauhasen häiriöt, vatsaongelmat, toistuvat tulehdukset, toistuvat päänsäryt, epänormaalit kuukautiskivut, hengenahdistus yms.

Varaa aika

Nopea ja helppo nettiajanvaraus – katso vapaat ajat haluamallesi työntekijälle ja toimipisteelle

Siirry ajanvaraukseen

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Verkkokaupassa monipuoliset maksutavat