Juoksun oheisharjoittelu – Fysioterapeutin 10 parasta liikettä

Tilaa: Juoksun oheisharjoittelu – Fysioterapeutin 10 parasta liikettä

Kysymme tätä, jotta emme lähetä esimerkiksi Lappiin liittyviä asioita, jos asut Helsingissä 🙂

Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Erityisesti kestävyysjuoksijoilla on usein hyvä aerobinen kunto ja maksimaalinen hapenottokyky. Monet kestävyysurheilijat hyötyisivät maksimivoimapainoitteisesta voimaharjoittelusta, jotta lihakset ja jänteet jaksavat ottaa vastaan juoksun rasituksen. Tällöin rasitusvammoja ja epämääräisiä kipuja syntyisi vähemmän. Lisäksi maksimivoimapainoitteinen voimaharjoittelu parantaa juoksun taloudellisuutta ja tehoa.

Yhden juoksuaskeleen aikana kehoon kohdistuu noin 2-4x kehonpainon suuruinen kuorma. Voimaharjoittelulla lihas-jännekompleksi vahvistuu ja jäykistyy. Jäykistyy? Aivan oikein, juuri jäykistymistä mm. akillesjänne kaipaa, jotta voi toimia tehokkaana jousena.

Olen erikoistunut alaraajafysioterapiaan ja valmennan erityisesti juoksu- ja palloilulajiharrastajia. Valitsin 10 parasta liikettä juoksijan oheisharjoitteluun. Osa liikkeistä sopivat paremmin alkulämmittelyyn ja osa voimaharjoitukseen. Näiden liikkeiden avulla vahvistat niitä lihaksia ja liikemalleja, joita juuri juoksussa tarvitset. Muistathan, että liikepankistani löytyy satoja liikkeitä ja pelkästään hyvä liike ei korvaa sitä, mitä juuri sinun tulisi tehdä, kuinka paljon ja kuinka usein. Ota parhaat valitsemani liikkeet kokeiluun ja vahvista itseäsi juoksijana. Varaa tarvittaessa fysioterapia- tai valmennustapaaminen ja käydään tarkemmin läpi juuri sinun tarpeesi.

Terveisin Joni Puhakka – fysiikkavalmentaja & fysioterapeutti

Varaa aika

Nopea ja helppo nettiajanvaraus – katso vapaat ajat haluamallesi työntekijälle ja toimipisteelle

Siirry ajanvaraukseen

Tietosuoja- ja rekisteriseloste

Verkkokaupassa monipuoliset maksutavat